Muzikale Zandverhalen

Een magische combinatie van zang & zandkunst

Sinds kort is de Zandprinses ook te boeken in samenwerking met Kars Huijink en Sera van der Vijver onder de naam ‘Muzikale Zandverhalen.’

PROMO VIDEO

Muzikale Zandverhalen is een samenwerkingsproject van Zandkunstenares Rosa van der Vijver, Kars Huijink en Sera Noa. Rosa gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en laat op een betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. Deze kunstvorm is live te zien en wordt versterkt door driestemmige zang van Rosa, Kars en Sera onder begeleiding van pianist Rik Jan Schilder.

PROMO VIDEO

Play Video

Muzikale Zandverhalen verzorgt voorstellingen op maat, maar biedt ook de prachtige familievoorstelling ‘Het open boek.’ Deze voorstelling vertelt het verhaal van vier kinderen die dagelijks met pesten te maken hebben. Op een dag vindt 1 van hen een bijzonder boek. Dit boek geeft de vinder een kijkje in het leven van een ander. We nemen een kijkje in het leven van de pester, de gespeste, de meeloper en de buitenstaander. Wie zijn zij eigenlijk en waar komt hun gedrag vandaan? Is er een mogelijkheid om het pesten in de klas tegen te gaan en hoe kunnen de vier kinderen hieraan bijdragen? Zal het boek een antwoord geven?

‘Het open boek’ geeft een nieuwe kijk op pesten en wil het publiek een boodschap meegeven. Met elkaar willen we pesten tegengaan en juist de talenten en positieve eigenschappen in de ander erkennen. De voorstelling maakt het pestthema bespreekbaar en biedt de mogelijkheid om hier na afloop over door te praten.

CREW

Sera van der Vijver

Sera van der Vijver, het zusje van Rosa, studeert momenteel aan het Conservatorium ArtEZ in Zwolle in de richting Jazz&Pop. Sera heeft al haar hele leven instrumenten bespeeld en schrijft veel eigen nummers. Daarnaast treedt ze regelmatig op met haar eigen band “SERA”, die momenteel te beluisteren zijn op spotify

 

Portret Rosa van der Vijver

Rosa van der Vijver

Rosa van der Vijver is de dochter van de bekende Zandkunstenaar, Gert van der Vijver. In 2013 treedt ze voor het eerst in de voetsporen van haar vader, als ze samen met hem schittert in de tv special “Kerst met de Zandtovenaar”. Inmiddels timmert ze zowel in binnen- als buitenland behoorlijk aan de weg als “De Zandprinses”.

 

Kars Huijink

Kars Huijink is in 2018 afgestudeerd aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts en treedt al sinds het begin van zijn opleiding op als uitvoerend artiest in diverse grote producties in zowel binnen als buitenland.

Contact